Brugtbilguiden

Test af brugte biler

Der er mange myter og historier om de forskellige bilmærkers styrker og svagheder som brugte. Nogle mærker har status som fejlfrie, mens andre betegnes som skrammelbunker.

Sandheden er nærmere, at alle bilmærker har gode og dårlige modeller, og at nogle årgange har flere fejl end andre. Men næsten alle bilmodeller har deres typiske fejl og mangler, og det kan være guld værd at kende disse når du skal købe en brugt bil.

Vigtigt værktøj
Gennem årene har FDM lavet brugtbil-test af mere end 120 forskellige bilmodeller. Hvis du er FDM-medlem kan du se dem på www.fdm.dk. (se under Motor/Find artikler og Test)

Hvis du ikke er medlem så klik her. Når du er meldt ind kan du logge ind på hjemmesiden www.fdm.dk og få adgang til testene.

Som medlem kan du også ringe til FDM’s teknikere der blandt andet kan fortælle, hvad der er specielt vigtigt at tjekke på lige præcis den bilmodel og årgang, som du ejer eller gerne vil købe. Prisen for et medlemskab kan hurtigt være tjent ind!

Fejlstatistik
Et andet godt værktøj er at se på resultaterne fra synshallerne – de afslører hvilke bilmodeller der har mange fejl og hvilke har få. Applus+ Bilsyn har netop udarbejdet en omfattende synsstatistik, der i detaljer udpensler fejl på biler fordelt på model og årgang.

Statistikken både bekræfter og afliver nogle fordomme omkring biler fra bestemte lande samt pris kontra kvalitet. Men spændende er det: fx har en 4 år gammel Renault Megane flere fejl end en 12 år gammel Toyota Corolla!! Se artiklen her (eller tjek www.applus.dk).

© 2022 Brugtbilguiden. Alle rettigheder forbeholdes.