Brugtbilguiden

Sælg den gamle bil

Har du en bil som skal skiftes ud med en ny brugt, vil det ofte være en god idé at lade den gamle indgå i handlen, hvis du køber hos en bilforhandler.

For forhandlere betyder det nemlig mindre hvis bilen har fejl, da forhandlere alligevel altid påregner noget istandsættelse. Desuden ved forhandlere hvad fejl koster at udbedre. Private købere derimod vil  kræve stort afslag i prisen for fejl, da de ikke kender prisen for reparation.

Hvis bilen ikke skal indgå i købet, så kan det som regel bedst betale sig at sælge til en privat, da forhandlere sjældent giver en nær så god pris. Men når du sælger til private, så få fejlene udbedret hvis du har pengene til det. Det dur fx ikke at sælge en bil med gennemtæret lydpotte og en kobling der skal skiftes – den vil ingen købe!

Men husk:
Uanset hvordan og til hvem du skal sælge, så sørg for at bilen ser pæn og velholdt ud! Vask den grundigt, støvsug kabinen, fjern pletter fra sæderne og reparer de småfejl du selv kan ordne – fx en knækket antenne, et bakspejl der sidder løst osv. Et par nye måtter og en voks-polering af bilen kan også hurtigt være tjent hjem.

© 2022 Brugtbilguiden. Alle rettigheder forbeholdes.