Brugtbilguiden

Undersøg bilen grundigt

Når du har fundet en bil, du er interesseret i at købe, er det vigtigt, at du gennemgår den grundigt. Når først du har sat underskriften er bilen din – der er ingen fortrydelsesret. Så sørg for at finde de fejl du kan inden du skriver under.

Brugtbilguiden har udarbejdet en tjekliste med at det væsentlige du kan kigge efter selv. Læs den godt i gennem og skriv den gerne ud og tag den med. Og følg den bare slavisk – det er ikke flovt ikke at kunne huske det hele i hovedet! Hent tjeklisten HER

Forbered dig
Selv om det er begrænset, hvad det er muligt at undersøge selv uden at være mekaniker, kan du dog komme langt med tjeklisten her. Sørg for ikke at have for pænt tøj på – du er nødt til lægge din ned på jorden hvis du vil se bilen ordentligt efter nedenunder!!

Og tag endelig en ven eller to med når du kigger på bil. 4 øjne ser mere end 2, og det er lettere at blive revet med af en sælgeres lovprisninger når man er alene. Man kan også nemt blive lidt for begejstret af udsigten til snart at have ny bil mellem hænderne, og så er det godt at  have en ven med, som kan bevare den kritiske sans!!!  

Brugtbil-købens 4 Bud:

  1. Forelsk dig aldrig i en bil før du har købt den
  2.  En brugt bil skal ligne og køre som en ny bil hvis den er velholdt – også selv om den har over 10 år og 250.000 km på bagen
  3. Selv om sælger har brugt en hel eftermiddag på at vise bilen frem, så har du ikke pligt til at købe
  4. Tag dig god tid til at finde den rigtige bil til den rigtige pris – det betaler sig!


Få bilen testet
Uanset hvor grundig du er, kan du ikke afsløre hele bilens stand på en bil uden brug af testudstyr. Hvis du stadig ikke følger dig sikker på bilen stand, eller bare vil være på den sikre side, kan du aftale med sælger at den skal testes før I handler.

En brugtbiltest på et FDM Testcenter kan være en rigtig god investering, og giver dig sikkerhed for, at bilen ikke lider af skjulte fejl og mangler. Brugtbiltesten er en gennemgribende test, der gennemgår alle væsentlige punkter på bilen og afsluttes med en prøvekørsel. Du skal være medlem af FDM for at få foretaget en brugtbiltest. Når du ved, om der er fejl på bilen, kan du og sælger blive enige om, hvem der betaler udbedringen – og prisen kan blive fastsat i forhold til bilens stand.

Hvis du ikke bor i nærheden af et FDM-testcenter, er de fleste almindelige værksteder indstillet på at du køber fx en arbejdstime hos dem, hvor de undersøger bilen – det er næppe helt det samme som en rigtig test, men klart bedre end ingenting. Om det kan betale sig afhænger selvfølgelig af bilens prisleje, men der skal ikke findes mange skjulte mangler før pengene er tjent hjem!

© 2022 Brugtbilguiden. Alle rettigheder forbeholdes.