Brugtbilguiden

Find bilen

Den mest effektive måde at finde en brugt bil på er uden tvivl at gå i gang med de forskellige søgebaser på nettet. Her er der især 4 som er værd at besøge, da de har stort udvalg:

Den blå Avis: www.dba.dk
Bilbasen:       www.bilbasen.dk
Bilzonen:       www.bilzonen.dk
Gul og Gratis www.guloggratis.dk

Bilbasen og Bilzonen har mest forhandlerannoncer, mens Den blå Avis har både forhandler- og privatannoncer. Der findes flere andre søge databaser, men udvalget er temmelig begrænset så du skal være heldig at finde lige præcis den bil du søger der.

Effektiv søgning
Der er to effektive måder at søge på:

  • du kan søge på alle biler til under 75.000,- kr. fx, og så få dem sorteret efter alder. Du kan så udvælge de nyeste af dem til nærmere gennemsyn.
  • hvis du ved hvilken bil du vil have, vælger du bilen i søgefelterne, og du kan så se sortere i resultatet efter pris eller alder.
  • Du kan få sorteret søgeresultatet så du for de nyeste først eller dem med færrest km først, og så kan vælge de billigste ud til nærmere gennemsyn – eller omvendt.


Husk i øvrigt når du søger brugt bil, at god tid er guld værd. Hvis du har mulighed for det, så brug gerne en, to eller tre uger hvor du dagligt søger på én af ovenstående måder. 

Der sker nemlig ofte det, at der pludselig kommer en bil til salg som er væsentligt bedre eller billigere end de øvrige der er til salg. Der behøves ikke at være tale om biler i dårlig stand eller med fejl/mangler – ofte er der tale om en sælger der enten vil have solgt bilen hurtigt eller som ikke har orienteret sig om hvad bilen egentligt er værd. Og så er det med at slå til!

Besøg flere brugtbil-forhandlere
Hvis du ikke lige er til at kigge bilannoncer på nettet, er der selvfølgelig den gode gamle metode med at besøge en forhandler og kigge nærmere på hans biler. Her får du hurtigt et meget solidt indtryk af hvad du får for pengene og hvad de forskellige biler kan byde på.

I de fleste byer er der områder hvor flere forhandlere ligger samlet, og det er en fordel for dig – så får du meget bedre mulighed for at sammenligne mange biler.

Og hvis du overhovedet har tid og mulighed for det, så besøg gerne mange forhandlere inden du bestemmer dig for noget som helst, og prøvekør gerne mange biler – mindst 5-6 stykker. Du står dig meget bedre når du skal til at snakke pris, hvis du kender markedet lidt og ved hvad du kan få andre steder. Se også vores afsnit om at forhandle pris. 

© 2022 Brugtbilguiden. Alle rettigheder forbeholdes.