Brugtbilguiden

Få hjælp efter købet

  1. Hvis der viser sig fejl på bilen efter købet skal du altid starte med at kontakte sælgeren.

    Har du købt af en privat er der ikke meget andet at gøre end håbe på, at han er indstillet på finde en ordning med dig – med mindre du går rettens vej, men her er du også dårligt stillet.Har du købt bilen hos en forhandler er du bedre stillet, for så gælder købelovens regler.

    Reklamation
    Du skal starte med at reklamere til forhandleren. Han er forpligtet til at tilbyde afhjælpning af fejlene. Gør han ikke det inden for rimelig tid, kan du kræve afslag i købesummen, hæve købet, eller lade manglerne afhjælpe for sælgers regning.

    Hvis du er medlem af FDM, kan deres jurister vejlede dig nærmere om dine rettigheder i henhold til købeloven og tage kontakt til forhandleren på dine vegne, når du selv har reklameret forgæves. Men det kræver at du er medlem af FDM.  

    Klagesager
    Klagesager over biler, der er købt for mellem 10.000 kr. og 100.000 kr. hos en forhandler, kan indbringes for forbrugerklagenævnet mod betaling af et klagegebyr på 160 kr.

    Har bilen kostet over 100.000 kr. kan du ikke klage til forbrugerklagenævnet, men du kan muligvis i stedet klage til ankenævn for biler, hvis forhandleren er medlem af ankenævnet. Køber du en bil til over 100.000 kr., kan det altså anbefales at vælge en bilforhandler, der er medlem af ankenævnet. Hvis forhandleren ikke er medlem af ankenævnet, er din eneste mulighed for klage nemlig at benytte dig af domstolene.

    Klage kan kun indgives via hjemmesiden www.bilklage.dk. Der skal betales et depositum på 500 kr, som du får tilbage hvis du får medhold i din klage. Hvis din klage fx omhandler fejl på bilen eller manglende reparation, kan du få lavet en uvildig sagkyndigerklæring, der kan underbygge og sandsynliggøre din klage.

    Sagkyndigerklæringer kan foretages af autoriserede synsvirksomheder der er godkendt af ankenævnet.

© 2022 Brugtbilguiden. Alle rettigheder forbeholdes.