Brugtbilguiden

Forsikring

Ifølge loven skal du som minimum have en ansvarsforsikring på din bil. Ansvarsforsikringen dækker de skader du forvolder på andre trafikkanter og dine passagerer.

Derudover kan du vælge at få en kaskoforsikring, som dækker de skader du forvolder på din egen bil. Som fører af bilen er du dog kun dækket hvis der er tegnet en særlig førerpladsdækning!

Husk også, at der kan være MEGET store forskelle på prisen for at forsikre den samme bil hos forskellige selskaber. Især hvis du er ny bilist og ung. Men én af de allerbilligste bilforsikringer får du gennem FDM-forsikring, som dog kræver et FDM-medlemskab. Prisen for medlemskabet er dog hurtigt tjent ind igen, især fordi du også får gratis vejhjælp med i forsikringen.

Få et forsikringsbevis inden du køber bil
Husk at du først kan få omregisteret en bil til dit navn, når et forsikringsselskab har sagt god for at de vil tegne en ansvarsforsikring for dig og din bil. Det sker i praksis ved at de sender dig et såkaldt forsikringsbevis som du udfylder ved omregistreringen. Se også vores afsnit om køb og omregistrering

Et overblik over forsikringsselskaberne fås bedst og hurtigst på forsikringsluppen: www.forsikringsluppen.dk